Bănci și Asigurări

Generali a dat afară 22% din angajaţi şi şi-a dublat profitul

Generali a dat afară 22% din angajaţi şi şi-a dublat...

Autor: Adrian Dumitrache

20.03.2015, 00:03 520

Generali, un jucător de top zece din piaţa asigurărilor, şi-a dublat profitul net anul trecut, la 39 mil. lei, pe fondul reducerii costurilor cu angajaţii şi cu despăgubirile şi al creşterii veniturilor.

Numărul salariaţilor s-a redus cu 22%, iar volumul despăgubirilor achitate a scăzut cu peste 7%. Concomitent, compania a avut subscrieri în creştere cu 5%, la 463 milioane de lei. Defalcat, asigurările generale au crescut cu 8,5%, la 384 mil. lei, iar poliţele de viaţă au scăzut cu 7%.

Sumele achitate de asigurător clien­ţilor pe segmentul asigurărilor generale au scăzut cu 11%, la 216 mil. lei. Poliţele de viaţă au generat plăţi de 24 mil. lei, în creştere cu 64%. Pe total, scăderea des­păgubirilor a fost de 7%.

Reprezentanţii companiei spun că avansul afacerilor vine din vânzările mai mari de poliţe auto facultative (Casco) şi de poliţe de asigurare a locuinţelor. Poliţele Casco reprezintă 44% din subscrierile pe asigurări generale. Profitul net obţinut anul trecut va fi repartizat pentru rezerve şi acoperirea pierderilor din anii precedenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO