Bănci și Asigurări

Gerke Witteveen, Asigurări de Viaţă: Am văzut o creştere a interesului românilor în ultimii doi-trei ani în ceea ce priveşte asigurările de sănătate şi de viaţă

ZF Bankers Summit 2022

Gerke Witteveen, Asigurări de Viaţă: Am văzut o...

Autor: Ramona Cornea

13.07.2022, 12:53 216

Gerke Witteveen, CFO al companiei NN Asigurări de Viaţă, afirmă că în ultimii ani a văzut o creştere a interesului românilor în ceea ce priveşte asigurările de sănătate şi de viaţă.

„Dacă ne uităm la studiile realizate de UNSAR despre interesul oamenilor, am văzut o creştere reală în ultimii doi-trei ani în ceea ce priveşte asigurările de sănătate şi de viaţă. Oamenii spun că sunt mult mai interesaţi de aceste produse. În acest moment nu este suficient doar ca ei să fie interesaţi pentru a cumpăra produsele în volume mult mai mari decât au făcut-o în trecut, dar cred că ultimii ani, cu pandemia, cu războiul, oamenii percep altfel riscul. Oamenii înţeleg riscurile din viaţa lor, acest fenomen este în creştere acum”, a declarat Gerke Witteveen în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2022.

Ce a mai declarat Gerke Witteveen în cadrul evenimentului:

·       Eu cred că suntem la un punct de cotitură din această perspectivă. Următoarea provocare este cum să transformăm acest interes în produs în un proces prin care oamenii chiar cumpără acele produse. Acest lucru este legat de oferirea soluţiilor potrivite, iar când discutăm cu clienţii noştri îi întrebăm ce nevoi au.

·       Vorbim despre aceleaşi lucruri de 20 de ani, dar astăzi este pe prima dată când avem o zi de asigurări în ZF Bankers Summit, ceea ce este un indicator al interesului în creştere din piaţă. Dacă consumatorii nu ar fi interesaţi, nu ar mai exista un astfel de eveniment

·       Când vorbim despre asigurări de viaţă şi de sănătate, este un domeniu divers, fie că vorbim despre o familie cu doi copii mici, fie că ai 55 de ani, fie că eşti necăsătorit, ai un stil de viaţă foarte activ, ai nevoi diferite. Astfel, faptul că oamenii înţeleg la ce riscuri se supun este foarte important. Cred că trebuie să avem răbdare, să continuăm ceea ce facem şi apoi vom vedea că va veni şi creşterea.

·       Este o diferenţă între asigurările de viaţă şi cele de sănătate pentru că în asigurările de sănătate vedem o creştere care este mult mai accelerată. Nevoile clienţilor legate de sănătatea lor şi de cea a familiei lor sunt în creştere rapidă şi cred că de acolo va veni creşterea în următorii câţiva ani.

·       Piaţa din Olanda are o istorie lungă de asigurări, bazele pieţei de piaţa de asigurări din Olanda au fost puse acum 150 de ani, dar a avansat în anii 1950, după cel de-al Doilea Război Mondial. Şi în Olanda creşterea sectorului de asigurări a durat o perioadă destul de lungă, pentru ca oamenii să înţeleagă nevoia de asigurări.

·       Când ne uităm la cifrele din România, asigurările de viaţă sunt stabile de 5-10 ani la o valoare de 0,25% - 0,3% din PIB, valoare care variază. Cred că este vorba de unde vor oamenii să-şi plaseze banii, România este o economie de consum, oamenii investesc mult în imobiliare, vacanţe, în consum. Aici este vorba de educaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO