Bănci și Asigurări

Germania analizează intens o posibilă fuziune Deutsche Bank-Commerzbank. BCE şi BaFin vor însă alt partener european pentru Deutsche

Germania analizează intens o posibilă fuziune Deutsche...

Autor: Catalina Apostoiu

18.01.2019, 00:05 548

Fuziunea ar da naştere celei de-a treia mari bănci europene după HSBC şi BNP Paribas.

În timp ce forţe din cadrul guvernului german îşi doresc o tranzacţie exclusiv germană, principalele autorităţi de reglementare ale Deutsche Bank, BCE şi BaFin, ar prefera o rivală europeană băncii locale Commerzbank, scrie Bloomberg.

Ministerul german de finanţe a cerut autorităţii de reglementare a sectorului bancar al ţării BaFin să-i trimită rezultatele analizei privind diferitele scenarii pentru o potenţială fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank, evidenţiind îngrijorarea oficialilor germani cu privire la problemele financiare şi scăderea preţului acţiunilor celor mai mari două bănci ale ţării.

Îngrijorările i-au determinat astfel pe oficialii germani să accelereze evaluarea opţiunilor pentru consolidarea secto­rului, potrivit Financial Times. Olaf Scholz, ministrul german de finaţe şi vicecancelar, a vorbit în mod repetat despre necesitatea revigorării politicii industriale a ţării menită să întărească sectorul financiar şi să creeze un campion naţional în sectorul bancar. O sursă apropiată guvernului a declarat pentru Financial Times că ministerul de finanţe „analizează“ opţiunea unei fuziuni între cele două bănci, în condiţiile în care industria germană are nevoie de o bancă suficient de mare pentru a o ajuta să se extindă la nivel mondial.

Potrivit cotidianului german Handelsblatt, guvernul ar acţiona în spatele scenei pentru o fuziune între cele două bănci.

Fuziunea ar da naştere celei de-a treia mari bănci europene după HSBC şi BNP Paribas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO