Bănci și Asigurări

Getin Holding vrea să se retragă după şapte ani de pe piaţa bancară locală. Grupul polonez a anunţat intenţia de a vinde Idea Bank România

Getin Holding vrea să se retragă după şapte ani de pe...

Autor: Claudia Medrega

12.11.2020, 00:08 513

♦ La finalul anului 2013, polonezii de la Getin Holding preluau Romanian International Bank (RIB), în schimbul a doar 1,3 mil. euro cash, iar din 2015 banca funcţionează sub numele de Idea Bank ♦ Idea Bank a ajuns în România la un portofoliu de credite de 1,5 mld. lei şi active de 2,5 mld. lei, banca ocupând locul 22 în bankingul local, cu o cotă de piaţă după active de 0,47%.

După şapte ani de când au intrat pe piaţa bancară locală şi au început să construiască o bancă în România, pe scheletul Roma­nian International Bank (RIB), polonezii de la grupul Getin Holding, controlat de miliardarul Leszek Czarnecki, au anunţat ofi­cial intenţia de a vinde Idea Bank România, de­cizia fiind aprobată de Consiliul de Administraţie.

Într-o informare transmisă, grupul polonez Getin Holding a anunţat că în 10 noiembrie, Con­siliu­l de Administraţie a luat o decizie privind vânzarea potenţială a tuturor acţiunilor deţinute la Idea Bank cu sediul social în Bucureşti, România, subsidiară a grupului.

Totodată, Getin Holding susţine că a angajat banca internaţională de investiţii Rothschild&Co şi a încheiat cu Rothschild & Co Polska, o entitate cu sediul în Varşovia, un acord de consultanţă financiară exclusivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO