Bănci și Asigurări

Gigantul bancar Credit Suisse a înregistrat în T3 un profit mai mare cu 74%, dar ratează estimările pieţei

Gigantul bancar Credit Suisse a înregistrat în T3 un...

Autor: Alex Ciutacu

01.11.2018, 10:15 83

Alex Ciutacu

Elveţienii de la Credit Suisse au raportat în T3 un profit net sub estimări, după o vară dificilă şi o perioadă de volatilitate ridicată în pieţele emergente, potrivit CNBC.

Profitul net al Credit Suisse s-a situat la peste 370 de milioane de euro, înregistrând astfel o creştere de 74% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, cifrele au ratat aşteptările analiştilor, de 393 milioane euro, potrivit datelor agregate de Reuters.

Banca de investiţii Credit Suisse a raportat un profit net de circa 214 milioane de euro în T3 2017.

Per total, în T3 2018 veniturile nete s-au situat la 4,2 miliarde de euro versus performanţa de 4,3 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.  

Tidjane Thiam, CEO al Credit Suisse consideră că rezultatele sunt „bune” mulţumită proceselor de restructurare, desfăşurate în ultimii ani, cu ajutorul cărora baca a reuşit să depăşească anumite provocări ale rimestrului.

„Vă pot spune că într-un trimestru ca ăsta, vechiul Credit Suisse ar fi pierdut sute de milioane...Astăzi facem profit”, spune Thiam.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO