Bănci și Asigurări

Gigantul bancar RBS va plăti penalităţi de aproape 5 miliarde de dolari, cea mai mare sumă impusă vreodată unei bănci pentru administrare defectuoasă

Gigantul bancar RBS va plăti penalităţi de aproape 5...

Autor: Tudor Ionescu

15.08.2018, 16:10 181

Royal Bank of Scotland (RBS) va trebui să plătească 4,9 miliarde de dolari ca penalităţi pentru inducerea în eroare a investitorilor săi cu privire la emiterea de obligaţiuni ipotecare, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, citat de Reuters.

Potrivit oficialităţilor, RBS ar fi indus în eroare investitorii pentru a garanta şi a emite obligaţiuni ipotecare rezidenţiale în perioada 2005-2008.

„În ciuda asigurărilor date de RBS investitorilor săi, înţelegerile băncii au fost susţinute de împrumuturi ipotecare cu un risc mare de nerambursare”, a precizat Andrew E. Lelling, procuror al statului Massachusetts, citat de Reuters.

Conform Departamentului de Justiţie, penalitatea aplicată RBS este cea mai mare impusă vreodată unei bănci pentru administrare defectuoasă de dinainte de criza financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO