• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Bănci și Asigurări

Gigantul bancar UBS îşi caută un nou şef: Cine l-ar putea înlocui pe Sergio Ermotti, unul dintre cei mai longevivi bancheri

Gigantul bancar UBS îşi caută un nou şef: Cine l-ar putea înlocui pe Sergio Ermotti, unul dintre cei mai longevivi bancheri

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2019, 12:42 269

Grupul bancar UBS este în etapa iniţială de discuţii pentru a-i găsi succesor executivului Sergio Ermotti, unul dintre cei mai longevivi CEO din sectorul bancar european, transmite preşedintele board-ului, Axel Weber, citat de Bloomberg.

Ermotti, care este de aproape opt ani în funcţie, şi Weber sunt „în acel punct în care trebuie să începi să te gândeşti la ce urmează să faci şi la cum vei trece banca spre succesorul tău”, a declarat preşedintele board-ului pentru Bloomberg Television, confirmând pentru prima dată zvonurile conform căruia îşi schimbă executivul. „Suntem în etapa incipientă a discuţiilor”, adaugă Weber.

UBS este în discuţii cu fostul şef al diviziei de investiţii din cadrul Bank of America, Christian Meissner, 49 ani, considerându-l potrivit pentru a prelua frâiele băncii, potrivit unor surse din apropierea conducerii. Conform aceleiaşi surse, UBS ia în calcul şi alte persoane.

Weber a refuzat să comenteze legat de discuţiie cu Meissner.

Meissner a plecat din Bank of America anul trecut după o dezbatere aprigă cu privire la o serie de decizii şi tranzacţii care au deteriorat portofoliul băncii.

Grupul bancar cu originile în Zurich se pregăteşte pentru înlocuirea lui Ermotti, 58 ani, după ce în 2018 s-a confrunat cu mai multe plecări zguduitoare, printre care unul dintre executivii de top, Andrea Orcel, şi şeful diviziei de wealth-management, Juerg Zeltner.

„Parte a ceea ce facem în businessul de zi cu zi este de a aduce cât mai multe talente în bancă, oameni buni, şi în cadrul acestui proces intervievăm chiar şi acum oameni”, a declarat Weber. „Însă încă o dată, nu vreau să confirm sau să dezic nicio discuţie cu nimeni”.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: