Bănci și Asigurări

Gigantul bancar UBS îşi caută un nou şef: Cine l-ar putea înlocui pe Sergio Ermotti, unul dintre cei mai longevivi bancheri

Gigantul bancar UBS îşi caută un nou şef: Cine l-ar...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2019, 12:42 273

Grupul bancar UBS este în etapa iniţială de discuţii pentru a-i găsi succesor executivului Sergio Ermotti, unul dintre cei mai longevivi CEO din sectorul bancar european, transmite preşedintele board-ului, Axel Weber, citat de Bloomberg.

Ermotti, care este de aproape opt ani în funcţie, şi Weber sunt „în acel punct în care trebuie să începi să te gândeşti la ce urmează să faci şi la cum vei trece banca spre succesorul tău”, a declarat preşedintele board-ului pentru Bloomberg Television, confirmând pentru prima dată zvonurile conform căruia îşi schimbă executivul. „Suntem în etapa incipientă a discuţiilor”, adaugă Weber.

UBS este în discuţii cu fostul şef al diviziei de investiţii din cadrul Bank of America, Christian Meissner, 49 ani, considerându-l potrivit pentru a prelua frâiele băncii, potrivit unor surse din apropierea conducerii. Conform aceleiaşi surse, UBS ia în calcul şi alte persoane.

Weber a refuzat să comenteze legat de discuţiie cu Meissner.

Meissner a plecat din Bank of America anul trecut după o dezbatere aprigă cu privire la o serie de decizii şi tranzacţii care au deteriorat portofoliul băncii.

Grupul bancar cu originile în Zurich se pregăteşte pentru înlocuirea lui Ermotti, 58 ani, după ce în 2018 s-a confrunat cu mai multe plecări zguduitoare, printre care unul dintre executivii de top, Andrea Orcel, şi şeful diviziei de wealth-management, Juerg Zeltner.

„Parte a ceea ce facem în businessul de zi cu zi este de a aduce cât mai multe talente în bancă, oameni buni, şi în cadrul acestui proces intervievăm chiar şi acum oameni”, a declarat Weber. „Însă încă o dată, nu vreau să confirm sau să dezic nicio discuţie cu nimeni”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO