Bănci și Asigurări

Gigantul francez BNP Paribas a raportat un profit de 1,9 miliarde euro în primul trimestru, în creştere cu 22%

Gigantul francez BNP Paribas a raportat un profit de 1,9...

Autor: Alex Ciutacu

02.05.2019, 14:43 216

Francezii de la BNP Paribas au raportat un profit net de 1,92 miliarde euro în primul trimestru din 2019, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă sub estimările analiştilor, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare bancă franceză a înregistrat venituri totale de 11,1 miliarde euro în T1 2019, cu 3,2% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind estimările. Performanţa grupului a fost condusă în principal de veniturile diviziei de tranzacţionare pentru instrumente cu randament fix, care a înregistrat cel mai bun avans dintre toate băncile din SUA şi Europa.

Astfel, veniturile din instrumente cu venit fix precum obligaţiunile au crescut cu 29% faţă de T1 2018, pe fondul unor randamente mai ridicate şi a tranzacţiilor pe schimb valutar, a anunţat BNP Paribas joi. Prin urmare, profitul înainte de taxe înregistrat de divizia principală de tranzacţionare a băncii s-a ridicat la 252 milioane euro, peste estimările economiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO