Bănci și Asigurări

Goldman Sachs pariază pe fintech. Deschide uşa pentru deponenţi şi vrea să dea credite online

Goldman Sachs pariază pe fintech. Deschide uşa pentru...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

27.04.2016, 00:00 471

Ameninţate de creşterea rapidă a companiilor din fintech şi de scăderea veniturilor diviziilor de investment banking marile bănci americane sunt obligate să fie mai inovative şi să se adapteze la noile condiţii din piaţă mult mai rapid. Goldman Sachs a intrat recent pe piaţa depozitelor online, scrie Financial Times. Iar depozitele atrase online sunt o sursă de lichiditate pentru viitoarea platformă online de creditare peer-to-peer a Goldman Sachs (Mosaic), care va începe să acorde credite de la sfârşitul anului. Goldman Sachs a lansat săptămâna trecută platforma GSBank.com, unde clienţii îşi pot depune economiile în schimbul unei dobânzi anuale efective (DAE) de 1,05%, cu mult peste ce oferă băncile tradiţionale de 0,01-0,03%/an şi superioară câştigului de 0,75-1%/an oferit de start-up-uri din fintech precum Ally Bank, Discover Bank şi Capital One 360.

Dobânda de politică monetară a SUA este în prezent în intervalul 0,25-0,5%. Intrarea Goldman Sachs pe piaţa depozitelor online are loc după ce compania americană a achiziţionat în luna martie de la GE Capital Bank  un portofoliu de depozite online în valoare de 16 mld. dolari, care aparţin la 145.000 de deponenţi. În luna decembrie a anului trecut, Goldman Sachs administra depozite de 98 mld. dolari, faţă de 83 mld. dolari în anul precedent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO