Bănci și Asigurări

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, amână ratele pe luna martie pentru clienţii care au carduri de credit Apple

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane,...

Autor: Alex Ciutacu

15.03.2020, 14:25 94

Gigantul bancar Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, a promis că le va permite clienţilor să sară peste plata ratei din luna martie în cazul în care sunt afectaţi de coronavirus, într-un exemplu al comportamentului sistemului bancar pe timp de stres financiar cauzat de epidemie.

Goldman a trimis un e-mail sâmbătă noapte către toţi clienţii Apple Card, spunându-le că „evoluţia rapidă a COVID-19 aduce o situaţie unică pentru toată lumea, întrucât mai mulţi clienţi ar putea avea dificultăţi în plata ratelor lunare”.

Banca le-a cerut clienţilor afectaţi să se înscrie în Programul de Asistenţă a Clienţilor pentru a sări peste rata pe luna martie, fără a se percepe o dobânzi suplimentare.

Apple Card există doar pe piaţa din SUA.

De asemenea, şi platforma de creditare Marcus a Goldman Sachs a oferit o astfel de amânare pentru clienţi, potrivit unor surse citate de FT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO