Bănci și Asigurări

Grawe, companie care a intrat pe piaţa asigurărilor auto, vrea să vândă 16.000 de poliţe până la finalul anului

Pe lângă poliţe RCA, Grawe are licenţă şi pentru vânzarea de poliţe auto facultative Casco

Pe lângă poliţe RCA, Grawe are licenţă şi pentru vânzarea de poliţe auto facultative Casco

Autor: Anelis Baciu

11.04.2017, 00:05 240
Valoarea totală a primelor subscrise de Grawe s-a situat anul trecut la 47,6 milioane de lei, în timp ce profitul net a cumulat 2 milioane de lei.
 
Compania de asigurări Grawe, unul dintre cei mai noi jucători din piaţa asi­gurărilor auto obligatorii (RCA), a vân­dut în martie, prima lună de acti­vi­ta­te pe piaţa de profil, peste 2.000 de poliţe.
 
Primele rapoarte au arătat că 55% din vânzările de poliţe au fost pentru posesori de maşini fabricate în România şi de maşini germane. Cele mai multe poliţe RCA au fost cumpărate de şoferi de autoturisme Dacia, potrivit informaţiilor transmise de oficialii companiei.
 
Pe lângă poliţe RCA, Grawe are licenţă şi pentru vânzarea de poliţe auto facultative Casco, însă nu precizează numărul acestora. Asigurătorul şi-a propus ca până la finalul acestui an să ajungă la un portofoliu de 16.000 de poliţe active pe segmentul auto.
 
Grawe a obţinut licenţa pentru vânzarea de poliţe auto (Casco şi RCA) la data de 1 septembrie a anului trecut, moment la care preconiza că vânzarea efectivă va demara în luna octombrie. Intrarea Grawe pe segmentul asigu­ră­rilor auto a fost însă dată peste cap de schim­bările legislative apărute, res­pectiv de intrarea în vigoare a tarifelor plafonate în cazul poliţelor RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO