Bănci și Asigurări

Grawe România a renunţat la colaborarea cu mai mulţi brokeri din piaţă. Reprezentanţii asigurătorului spun că va fi un impact asupra volumului de subscrieri, dar acesta este rezonabil şi necesar de asumat

Grawe România a renunţat la colaborarea cu mai mulţi...

Autor: Mircea Nica

26.05.2023, 09:00 6269

„Grawe România îşi propune păstrarea echilibrului în politica de distribuţie a produselor de asigurare. Suntem un asigurător compozit, oferim asigurări de viaţă, de locuinţe, de biciclete, de accident şi, bineînţeles, auto, iar acest lucru trebuie să reiasă şi din rezultate, nu doar din prezentări. Subscrierile pe segmentul auto se vor reduce cu doar câteva procente“, au transmis reprezentanţii Grawe România.

Grawe România a decis să întrerupă colaborarea cu mai mulţi brokeri de asigurare din piaţă motivând că strategia com­pa­niei, care este similară cu cea la nivel de grup, nu presupune să lucreze cu toţi intermediarii din piaţa de asigurări din România, susţin reprezentanţii asigurătorului.

„Întreruperea colaborării cu unii dintre parteneri nu este rezultatul unor probleme nici actuale, nici din trecut, iar explicaţia este în esenţă destul de simplă. Strategia companiei, similară cu cea la nivel de grup, nu presupune să lucrăm cu toţi intermediarii din piaţa de asigurări. Recentele schimbări în ierarhia pieţei ne-au determinat să reevaluăm fiecare parteneriat şi să optăm pentru colaborări care ne susţin vânzarea echilibrată a întregii oferte de produse. Până la urmă, ne aliniem cerinţelor pieţei, dar nu putem pierde din vedere responsabilitatea faţă de clienţi şi obiectivele proprii de vânzare. Aşadar, ca să concluzionăm, este o decizie care ţine de perspectivă, de viziunea asupra dezvoltării noastre pe termen lung“, au transmis  reprezentanţii Grawe România pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO