Bănci și Asigurări

Grecia răsuflă uşurată: A scăpat încă o dată de intrarea în insolvenţă

Grecia răsuflă uşurată: A scăpat încă o dată de...

Autor: Ştefan Stan

02.05.2017, 09:26 1330

Grecia şi creditorii internaţionali au ajuns la un acord marţi dimineaţălegat de măsurile de austeritate şi de restructurările economice pe care trebuie să le implemeneteze pentru a primi următoarele tranşe ale programului de bailout, pavând calea către discuţiile legate de datorie, scrie MarketWatch.

”Iese fum alb. Negocierile au fost finalizate. Sunt sigur că de acum vor fi negocieri legate de  datorie, dacă cele pentru măsuri au fost finalizate”, a spus miniostrul de finanţe elen Euclid Tsakalotos.

Acordul va elibera următoarea tranşă de bailout pentru Grecia, de aproximativ 7 miliarde de euro. Dar mai mult decât atât, stabileşte condiţiile pentru creditori – FMI şi zona euro condusă de Germania – pentru a discuta modalităţi de reducere a datoriei publice imense a Greciei.

Sub noul acord, Grecia promite noi făieri fiscal, după ce se finalizează bailout-ul, prin tăieri de pensii echivalente a 1% din PIB în 2019, şi similar în 2020. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO