Bănci și Asigurări

Grecii de la Alesonor au obţinut o finanţare de 21 mil. euro de la Banca Transilvania pentru construcţia a 294 de locuinţe verzi în cadrul proiectului pe care compania îl dezvoltă în zona Tunari din nordul Capitalei

Grecii de la Alesonor au obţinut o finanţare de 21 mil....

Autor: Cristina Bellu

25.07.2022, 10:41 506

Alesonor, compania de dezvoltare imobiliară care a ridicat proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a obţinut o finanţare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania pentru construcţia a 294 de locuinţe verzi în cadrul primei părţi din proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit în zona Tunari din nordul Capitalei.

Valoarea investiţiei pentru prima parte a proiectului ajunge la 57,5 mil. euro, în timp ce valoarea totală a dezvoltării este estimată să atingă 110 mil. euro.

„Finanţarea acestui tip de proiecte face parte din strategia de dezvoltare durabilă a Băncii Transilvania, iar fiecare client, prin specificul său, ne ajută  să ne consolidăm pas cu pas competenţele ESG specifice care derivă din rigorile standardului energetic NZEB”,  spune Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienţi Corporativi, Banca Transilvania.

Amber Forest cuprinde aproximativ 500 de vile verzi şi 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafaţă construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia va avea infrastructură completă şi va cuprinde şcoală, grădiniţă şi afterschool, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, peste 5,3 hectare pentru parcuri şi spaţii verzi, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

„Locuinţele Amber Forest respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în acelaşi timp construcţii de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home”, adaugă Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor.

Procesul de obţinere a finanţării, evaluat de Banca Transilvania, a fost gestionat împreună cu o echipă de consultaţi de la Filip & Company pentru servicii legale şi Redevo Solutions pentru servicii de consultanţă financiară.

Firma Alenosor a fost fondată în 2003 de patru parteneri greci, cu investiţii în imobiliare, retail şi telecom. În zona de real estate aceştia au dez­voltat şi alte proiecte de apartamente sau de case, precum Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence sau Almond Tree Residence.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO