Bănci și Asigurări

Grecii de la Piraeus intră pe nişa tranzacţiilor de pe telefonul mobil

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

19.11.2014, 00:00 328

Clienţii Piraeus Bank, filiala locală a unuia dintre grupurile financiare elene de top, pot efectua plăţi şi îşi pot verifica conturile şi istoricul tranzacţiilor prin internet banking şi de pe telefoane mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. De asemenea, aplicaţia poate fi accesată şi de către deţinătorii telefoanelor cu alte sisteme de operare prin intermediul browser-ului.

Aplicaţia se adresează atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice şi vine ca o completare la serviciul deja existent, accesibil de pe desktopuri şi laptopuri. Clienţii Piraeus Bank care deţin serviciul de internet banking au acces gratuit la noua soluţie de mobile banking. Abonamentul lunar al serviciului de internet banking este de 2 lei.

Prin intermediul aplicaţiei, clienţii Piraeus Bank au posibilitatea, pe lângă alte servicii, de a efectua plăţi în lei către conturi deschise la alte bănci locale şi posibilitatea de a efectua transferuri între conturile proprii şi către alţi beneficiari cu conturi deschise la Piraeus cu executare imediată. Tot mai multe bănci au dezvoltat aplicaţii de internet banking şi mobile banking în ultimii ani pentru a-şi reduce costurile cu operaţiunile la ghişeu. Şi pentru clienţi operaţiunile prin canale alternative sunt mai ieftine decât cele la ghişeu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO