Bănci și Asigurări

Grecii de la Piraeus pregătesc un program de conversie a creditelor în franci. Două treimi din cei peste 10.000 de clienţi vor fi eligibili

Grecii de la Piraeus pregătesc un program de conversie a...

Autor: Anelis Baciu

14.04.2016, 00:06 1623

Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume, va implementa în perioada imediat următoare un program de conversie a creditelor în franci eleveţieni, de care ar putea beneficia circa 60% din cei peste 10.000 de clienţi cu credite în CHF ai băncii.

„Pregătim un program care va avea avantaje importante pentru clienţi, dacă şi comportamentul lor de plată este corect. Vrem să-l implementăm cât de curând, cel mai probabil în trimestrul II. Nu se vor încadra toţi clienţii cu credite în franci, ci doar clienţii în care cazul cărora se demonstrează că nu îşi mai pot plăti ratele. E greu de realizat o estimare clară pentru că nu avem veniturile actuale ale clienţilor, ci avem veniturile de la data la care s-au împrumutat. Consider, totuşi, că 60% din clienţi se vor încadra“, a declarat Cătălin Pârvu, director general al Piraeus.

El nu a vrut să dezvăluie care vor fi condi­ţiile pe care un client trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de programul Piraeus, însă precizează că una dintre cerinţe va fi ca restanţele să nu depăşească o anumită valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO