Bănci și Asigurări

Greg Palm, avocatul de 500 de milioane de dolari al băncii Goldman Sachs, a anunţat că se retrage din funcţie

Greg Palm, avocatul de 500 de milioane de dolari al...

Autor: Alex Ciutacu

10.01.2019, 17:27 328

Pentru două decenii, Greg Palm a dus fiecare bătălie legală a gigantului bancar Goldman Sachs Group. Acum, la 70 de ani, acesta e pregătit să părăsească poziţia de avocat-şef, potrivit Bloomberg.

Palm este celebru în lumea avocaţilor. El a câştigat bătălii chiar şi în faţa „şerifului” de pe Wall Street, Eliot Spitzer. Palm a confruntat chiar şi un Congres furios în urmă cu zece ani şi a reuşit să domolească scandaluri care ar fi putut distruge chiar şi un gigant bancar precum Goldman Sachs.

Greg Palm se retrage din funcţia de avocat general al băncii, a transmis CEO-ul David Solomon.

El trebuia să plece încă de anul trecut, însă şi-a amânat plecarea pentru a ajuta gigantul bancar în faţa investigaţiei legate de fondul 1MDB al guvernului malaezian.

Karen Seymour, care a condus negocierile în cazul 1MDB, va deveni unicul lider pe segmentul de legal al grupului.

Pentru rolul său în linia întâi pe care l-a avut în toate bătăliile legale ale Goldman, Palm a fost recompensat generos. El a primit circa 500 de milioane de dolari, dintre care aproximativ 180 de milioane de dolari în acţiuni Goldman, precum şi dividende.

Asta îl transformă într-unul dintre cei mai bogaţi avocaţi din America şi unul dintre cei mai bogaţi oameni care lucrează într-o bancă de investiţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO