Bănci și Asigurări

Groupama îşi completează consiliul de administraţie cu încă doi membri

Groupama îşi completează consiliul de administraţie cu încă doi membri

Autor: Liviu Popescu

02.02.2016, 00:03 517

Groupama, al treilea cel mai mare asigurător de pe plan local cu afaceri de 150 milioane de euro, a decis să mai aducă doi francezi în consiliul de adminstraţie al companiei, numărul membrilor din consiliu ajungând astfel la şapte, potrivit unui document pu­blicat în Monitorul Oficial.

Astfel, Christian Louis Cochen­nec, 49 de ani, care până în octombrie 2014 a fost membru în consiliul de ad­mi­nistraţie, a fost astfel readus şi a primit un nou mandat pe aceeaşi poziţie pe o durată de patru ani. În funcţia de membru al consiliului de administraţie al Groupama a fost numit şi Didier Antoine Laluet, 55 de ani.

„Mandatele celor doi noi membri ai consiliului de administraţie vor intra în vigoare numai la data aprobării acestora în aceste funcţii de către Autoritatea de Supraveghere Finan­cia­ră şi înregistrarea acestora în Registrul Comerţului şi vor avea o durată de patru ani, începând cu data intrării în vigoare“, se menţionează în Monitorul Oficial.

Astfel, noua structură a consiliului de administraţie al Groupama va fi formată din şapte membri, iar mandatele celor cinci membri actuali, inclusiv cel al preşedintelui, vor continua în aceleaşi condiţii ca până în prezent.

Dominique Jean Marie Uzel este preşedintele consiliului de adminis­traţie. În prezent, în cadrul con­si­liului de administraţie există un singur membru din România, respectiv Irina Bora.

Groupama a raportat pentru anul 2014 un rezultat de circa 4 mil. lei, iar datele pentru 2015 nu au fost încă publicate.

Compania franceză Groupama a intrat pe piaţa locală în 2007 după ce a achiziţionat întreg pachetul de acţiuni al BT Asigurări, în urma unei tran­zacţii de 100 mil. euro.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667