Bănci și Asigurări

Groupama vrea să revoluţioneze industria asigurărilor: Noua poliţă prin care şoferii pot avea reduceri de până la 40%, în funcţie de comportamentul în trafic. Trebuie totuşi să accepte să fie urmăriţi tot timpul

Groupama vrea să revoluţioneze industria asigurărilor:...

Autor: Ştefan Stan

02.11.2017, 13:20 2847

Groupama Asigurări a lansat clauza Autocontrol, sub forma unui proiect pilot, prin care şoferii pot beneficia de reduceri de până la 40% la preţul poliţei, ȋn funcţie de comportamentul în trafic. Acesta va fi evaluat printr-un dispozitiv telematic instalat pe autovehiculul clientului, care înregistrează o serie de informaţii privind stilul de condus, evenimentele din trafic şi alte date relevante, pe baza cărora va fi oferit un rating. Clienţii îşi pot verifica ȋn timp real ratingul şi îşi pot ajusta deci comportamentul, având astfel control direct asupra preţului poliţei. Groupama este primul asigurator din România care introduce acest dispozitiv pentru a permite actualizarea tarifului CASCO, potrivit unui anunţ al Groupama.

Clauza Autocontrol poate fi ataşată unei poliţe CASCO, atunci când clientul alege plata în 4 rate şi prima totală este mai mare sau egală cu 800 euro/an. Achiziţionarea acestei clauze oferă imediat o reducere de 20% la prima rată CASCO. 

“Am dezvoltat o nouă clauză, prin care clienţii CASCO pot beneficia de un tarif flexibil, care se ajustează trimestrial în funcţie de stilul de condus şi evenimentele rutiere în care aceştia sunt implicaţi. Ne-am propus să devenim asiguratorul preferat al românilor, iar acest proiect pilot este încă o dovadă a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru a fi mai aproape de nevoile clienţilor”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări. 

Mecanismul de funcţionare al clauzei Autocontrol este următorul - pe autovehiculele clienţilor care optează pentru această clauză, odată ce aceasta este activată, este instalat un dispozitiv telematic ce înregistrează o serie de informaţii precum zonele şi drumurile pe care circulă autovehiculul, durata medie şi numărul de călătorii, intervalele orare de utilizare, incidentele înregistrate, dar şi date legate de stilul de condus al şoferului. Pe baza acestor indicatori, fiecare client primeşte un rating, ȋn funcţie de care prima este ajustată. Clienţii îşi pot verifica în timp real ratingul, prin intermediul unei aplicaţii mobile sau online, ceea ce le dă posibilitatea să îşi ajusteze stilul de utilizare a autovehiculului, având astfel control asupra preţului asigurării contractate.

Clauza este disponibilă ȋn cadrul unui proiect pilot şi se poate încheia în agenţiile Groupama Asigurări din Bucureşti, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş şi Timişoara pentru clienţii noi care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO