Bănci și Asigurări

Grupul Allianz va prelua operaţiunile asigurătorul Aviva din Polonia, printr-o tranzacţie de 2,5 mld. euro

Grupul Allianz va prelua operaţiunile asigurătorul...

Autor: Mircea Nica

26.03.2021, 11:07 126

Grupul Allianz, prezent pe piaţa din România prin intermediul Allianz-Ţiriac, a anunţat preluare operaţiunilor asigurătorului Aviva din Polonia, printr-o tranzacţie care se ridică la 2,5 mld. euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul grupul Allianz.

Astfel, Allianz va achiziţioneza operaţiuni de asigurări de viaţă şi de asigurări generale, precum şi activităţi de administrare a pensiilor şi activelor de la Aviva Group. În acelaşi timp, grupul Allianz va deţine 51% din acţiunile pe zona asigurărilor de viaţă şi non-viaţă de pe segmentul de bancassurance din asocierea cu Santander.

În Polonia, pe baza primelor brute subscrise, Allianz urmează să devină al cincilea cel mai mare asigurător la nivel general şi al doilea cel mai mare asigurător pe zona asigurărilor de viaţă. Acesta reprezintă un pas important pentru ca Allianz prin care îşi consolidează poziţia în regiunea Europei Centrale şi de Est.

La nivelul României, compania deţinută de grupul Allianz, a demarat procesul de achiziţie a asigurătorului Gothaer Asigurări, tranzacţie anunţată în luna decembrie a anului 2020. La finalul lunii ianuarie 2021, Consiliul Concurenţei a început analizarea tranzacţiei.

Momentan, cele două companii îşi continuă activitatea independent până la primirea tuturor aprobărilor necesare, urmând ca după aceea Allianz-Ţiriac să integreze Gothaer în businessul său. Pe lângă aprobarea Consiliului Concurenţei, finalizarea tranzacţiei este condiţionată şi de aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO