Bănci și Asigurări

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, reuneşte toate operaţiunile de IT într-o singură companie, Erste Digital

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR,...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2021, 12:09 531

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, reuneşte toate operaţiunile de IT din reţea într-o singură companie, Erste Digital, cea mai mare parte a celor 2000 de angajaţi urmând să lucreze în birourile din Viena şi Bratislava.

Echipele Erste Digital vor asigura servicii de IT pentru 16 milioane de clienţi ai grupului financiar. Operaţiunile vor acoperi atât zona de retal, cât şi IMM şi corporate, inclusiv platforma George, folosită de peste 6,5 milioane clienţi.

Pe lângă centrele din Viena şi Bratislava, compania va avea birouri şi la Innsbruck şi Praga.

”Cultura digitală este pentru mine modul în care tehnologia modelează felul în care interacţionăm unii cu alţii. Este despre modul în care ne comportăm, cum gândim şi comunicăm. Unificând toată expertiza din zona de IT, Erste Digital va contribui la menţinerea Erste Group în prima linie a serviciilor bancare digitale”, a spus Dietmar Böckmann, CEO Erste Digital.

 Grupul Erste este prezent în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, respectiv Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria, Croaţia şi  Serbia.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO