Grupul Banca Transilvania a dezvăluit cu cât a vândut divizia de leasing operaţional

15 aug 2018 Autor: Alina Botezatu

Grupul Financiar Banca Transilvania a acceptat să vândă BT Operaţional Leasing către Autonom Services pentru un preţ de 28,1 milioane de lei (7 milioane de dolari), reiese din cel mai recent raport financiar al Băncii Transilvania, la 6 luni, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

La 8 mai, Grupul BT a anunţat că a semnat un contract pentru vânzarea întregii participaţii pe care o deţinea în BT Operaţional Leasing, de 100%, către Autonom Services, fără să menţioneze valoarea tranzacţiei.

„Valoarea justă a contraprestaţiei primite din această tranzacţie” se ridică la valoarea de 28,1 milioane de lei (6 milioane de euro), se precizează în raportul Băncii Transilvania la 6 luni, „preţul fiind supus unui mecanism de ajustare în funcţie de îndeplinirea condiţiilor contractuale din partea ambelor părţi”.

Ca urmare a acestei tranzacţii, Grupul BT a pierdut controlul asupra BT Operaţional Leasing la sfârşitul lunii iunie 2018, dar veniturile şi cheltuielile înregistrate de la începutul anului până la 30 iunie 2018 de către BT Operaţional Leasing au rămas înregistrate în profitul Grupului la data de 30 iunie 2018.

Fondată în anul 2001, BT Operational Leasing a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania în 2006, prin achiziţia a 51% din capitalul social al companiei de către BT Investments. În 2012 şi 2013, Grupul BT şi-a majorat participaţia la 95%.

BTOL deţinea, la finele anului 2017, o flotă de peste 3.000 de maşini administrate şi a obţinut o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

 
Cuvinte cheie:
BANCA TRANSILVANIA
, LEASING OPERATIONAL
, AUTONOM SERVICES
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide