Bănci și Asigurări

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 415 mil. lei în S1/2020, cu 47% mai mic decât în S1/2019

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 415 mil. lei...

Autor: Mircea Nica

03.08.2020, 20:11 122

Grupul BRD a încheiat primul semestru (S1) al anului 2020 cu un profit net de 415 mil. lei, cu 47% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce venitul net ban­car a ajuns la 1,5 mld. lei, în scădere cu 6% în S1/2020, comparativ cu S1/2019, potrivit datelor din raportul financiar al grupului.

„În primul trimestru al anului, România şi întreaga lu­me au intrat într-o criză sanitară fără precedent, cu im­pli­caţii economice puternice, complexe şi dificil de cuan­tificat. Ne-am adaptat rapid şi cu succes organizaţia, apli­când ime­diat măsuri corespunzatoare pentru protejarea anga­ja­ţilor şi clienţilor noştri, pentru a asigura continui­ta­tea acti­vi­tă­ţii, pentru a oferi sprijin adecvat clienţilor şi pen­tru a ate­nua impactul financiar asupra băncii“, a spus François Bloch, directorul general al BRD Groupe Societe Generale.

La nivelul băncii, BRD a înregistrat un profit net de 405 mil. lei, în scădere cu aproape 50% în primul semestru din 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Având în vedere contextul semnificativ deteriorat, BRD a obţinut o performanţă financiară globală rezilientă şi continuă să se bazeze pe fundamente puternice, cu o rată de adecvare a capitalului solidă, lichiditate confortabilă şi calitate ridicată a activelor”, a mai explicat François Bloch.

Scăderea venitului net bancar raportată de grupul BRD a fost determinat în special de scăderea veniturilor din comisoane şi a altor categorii de venituri, în timp ce veniturile nete din dobânzi s-au dovedit a fi reziliente.

Veniturile nete din comisioane au înregistrat o scădere de 14% în S1/2020, comparativ cu S1/2019, până la o valoare de 332,5 mil. lei, determinată în principal de schimbările reglementare, volume mai mici şi acţiuni comericale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO