Bănci și Asigurări

Grupul BRD a raportat un profit net de 1,14 mld.lei la nouă luni, în creştere cu 7%, şi un venit bancar în urcare cu 11%, la 2,2 mld.lei. Francois Bloch, director general:”Creşterea a fost susţinută de avansul volumelor de credite şi depozite pe segmentul retail, de intensificarea tranzacţiilor”

Grupul BRD a raportat un profit net de 1,14 mld.lei la...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2018, 08:59 15760

Grupul BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 1,142 miliarde lei, în crestere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut (28% excluzand elementele nerecurente) pe fondul performantei operationale solide si costului net al riscului pozitiv.

Venitul net bancar s-a majorat cu 11%, la 2,289 milairde lei, impulsionat de veniturile nete din dobânzi, cresterea volumelor si mediul favorabil al ratelor de dobanda.

La nivelul băncii, profitul net s-a cifrat la 1,137 miliarde lei, în creştere cu 8,9%, iar venitul bancar a avansat la 2,204 miliarde lei, mai mare cu 12,5%. 

 “In primele noua luni ale anului 2018, Grupul BRD a obtinut rezultate foarte solide, ce reflecta dinamica comerciala pozitiva si performanta operationala robusta. Cresterea a fost sustinuta de avansul volumelor de credite si depozite pe segmentul retail, de intensificarea tranzactiilor, in timp ce utilizarea tot mai ridicata a solutiilor de banca la distanta confirma eforturile continue de a imbunatati oferta noastra digitala”, a declarat Francois Bloch, Directorul general al BRD Groupe Societe Generale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO