Bănci și Asigurări

Grupul bulgar Eurohold, care deţine la nivel local asigurătorul Euroins, a cumpărat pentru 335 mil. euro activele CEZ din Bulgaria

Grupul bulgar Eurohold, care deţine la nivel local...

Autor: Anelis Baciu

20.06.2019, 19:00 640

Grupul bulgar Eurohold, proprietarul asigurătorului local Euroins, a anunţat achiziţa activelor din Bulgaria ale grupului CEZ din domeniul energiei controlat în proporţie de 70% de statul ceh. Tranzacţia a fost semnat astăzi şi se ridică la 335 milioane de euro.

Grupul CEZ intenţionează să îşi vândă şi operaţiunile din România, Turcia şi Polonia pentru a se concentra pe piaţa din Cehia.

Grupul CEZ este prezent în România prin nouă companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vânzare, CEZ Trade, CEZ ESCO România, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power. Grupul este prezent pe piaţa românească din 2005, când a preluat distribuţia de energie electrică Electrica Oltenia SA.

Distribuţie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depăşeşte 1,4 milioane de clienţi.

CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Gradina, o investiţie de 1,1 miliarde de euro, precum şi sistemul hidroenergetic de lângă Reşita, judeţul Caraş-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug şi Secu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO