Bănci și Asigurări

Grupul Carmistin din industria cărnii, deţinut de familia Paraschiv vrea să investească 120 mil. euro în extindere

Zece poveşti de 10 este o campanie a ZF susţinută de CEC Bank

Grupul Carmistin din industria cărnii, deţinut de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.11.2019, 00:07 334

Grupul Carmistin, care include pes­te 20 de companii active în producţia de carne de pui, porc, vită, dar şi în agri­cultură, a investit în acest an 18 mi­lioa­ne de euro în dezvoltarea fermelor şi în creşterea capacităţii de producţie.

Urmează să investim în următorii cinci ani peste 120 milioane de euro în dezvoltarea tuturor liniilor de afaceri, în retehnologizare, în creşterea capa­cităţilor de producţie şi integrarea în proporţie de 100 % a lanţului de pro­ducţie“, a a spus Andrei Brumaru, director executiv Carmistin.

Principalele companii din grup sunt Avicarvil, Avirom Plus,  Avi­carvil Farms, Avicarvil Farming, Avi­car­vil Food&Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti,  Carmistin Trading, Car­mistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef.

Pentru anul 2019, grupul estimează o cifră de afaceri de 220 mil. euro, în creş­tere cu 20-25% faţă de anul pre­ce­dent. Creşterea este generată  de  in­trarea în producţie a unor unităţi  noi,  atât pe sectorul de creştere pui, cât şi pe sectorul de creştere a porcinelor, a menţionat managerul.

„În următorii cinci ani vom ajunge în primele trei companii din piaţa agroalimentară românească prin per­formanţă financiară şi dezvoltarea capa­ci­tăţilor de producţie. Ne pro­pu­nem să rămânem o afacere antre­pre­norială, pentru că acest lucru ne-a ajutat până acum să avem o dinamică şi o flexibiliate în deciziile strategice ale companiei şi în schimbările de piaţă.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO