Grupul Carmistin, care include peste 20 de companii active în producţia de carne de pui, porc, vită, dar şi în agricultură, a investit în acest an 18 milioane de euro în dezvoltarea fermelor şi în creşterea capacităţii de producţie.
Urmează să investim în următorii cinci ani peste 120 milioane de euro în dezvoltarea tuturor liniilor de afaceri, în retehnologizare, în creşterea capacităţilor de producţie şi integrarea în proporţie de 100 % a lanţului de producţie“, a a spus Andrei Brumaru, director executiv Carmistin.
Principalele companii din grup sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food&Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef.
Pentru anul 2019, grupul estimează o cifră de afaceri de 220 mil. euro, în creştere cu 20-25% faţă de anul precedent. Creşterea este generată de intrarea în producţie a unor unităţi noi, atât pe sectorul de creştere pui, cât şi pe sectorul de creştere a porcinelor, a menţionat managerul.
„În următorii cinci ani vom ajunge în primele trei companii din piaţa agroalimentară românească prin performanţă financiară şi dezvoltarea capacităţilor de producţie. Ne propunem să rămânem o afacere antreprenorială, pentru că acest lucru ne-a ajutat până acum să avem o dinamică şi o flexibiliate în deciziile strategice ale companiei şi în schimbările de piaţă.“