Bănci și Asigurări

Grupul din agricultură Rodbun a semnat o facilitate de credit sindicalizat de 262 de milioane de lei pentru refinanţarea creditelor şi pentru achiziţia unei baze de procesare şi stocare a cerealelor

Grupul din agricultură Rodbun a semnat o facilitate de...

Autor: Dragoş Dinu

07.05.2019, 15:29 2494

Grupul de firme din agrobusiness Rodbun al antreprenorilor Daniel Muntean şi Iancu Alexandru a semnat un credit sindicalizat de 262 de milioane de lei cu Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania şi Banca Transilvania.

Creditul în valoare de 262 de milioane de lei a fost structurat în două facilităţi: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup pentru refinanţarea parţială a creditelor existente şi pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale fermierilor, precum şi o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanţarea creditelor de investiţii existente şi pentru achiziţia şi modernizarea unei baze de procesare şi stocare de cereale.

Noua bază a companiei Rodbun se află în apropierea portului Brăila, una dintre cele mai dezvoltate zone agricole din România. Investiţia se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei. În cadrul acestei finanţări, BCR are calitatea de agent de documentaţie, agent de facilitate şi de garanţii.

“Misiunea companiei noastre este să aducem prosperitate fermierului român. În acelaşi timp, susţinem dezvoltarea agriculturii româneşti. De aceea, parteneriatul cu cele cinci bănci înseamnă, pentru noi, mai mult decât o simplă formulă de creditare. Este o investiţie în viitorul agriculturii româneşti, o şansă pentru compania Rodbun de a se dezvolta pentru a fi mai competitivă pe o piaţă caracterizată de o concurenţă dură cu fermierii europeni şi companiile multinaţionale”, a declarat Daniel Muntean, directorul general al Rodbun Grup.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), în asociere cu firma internaţională de avocatură Allen & Overy, a acordat asistenţă juridică Rodbun Grup. Professional Capital Finance a acordat consultanta financiara specializata Rodbun Grup in structurarea si implementarea tranzactiei.

Rodbun Group deţine 70 de fitofarmacii, exploatează 10.000 de hectare de teren agricol în 10 ferme, având o capacitate de depozitare în silozuri şi magazine de 100.000 de tone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO