Bănci și Asigurări

Grupul Financiar Banca Transilvania intră pe piaţa pensiilor private după preluarea oficială a Certinvest Pensii

Grupul Financiar Banca Transilvania intră pe piaţa pensiilor private după preluarea oficială a Certinvest Pensii

Autor: Roxana Rosu

16.02.2020, 13:01 1869

BT Asset Management SAI (BTAM) şi BT Investments, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, au primit aprobarea de la ASF pentru achiziţia integrală a Certinvest Pensii, singurul jucător local din sectorul administratorilor de fonduri de pensii. Grupul Financiar Banca Transilvania a anunţat în octombrie 2019 intenţia de a-şi extinde serviciile financiare printr-o investiţie în domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, la Bucureşti, a unui angajament ferm între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia. 

"Pornim cu aproape 10.000 de clienti şi cu peste 75 de milioane de lei în administrare. Urmează o perioada de integrare a Certinvest Pensii în Grupul Financiar BT şi de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT", declară Aurel Bernat, director general al BT Asset Management. Discuţiile privind preluarea s-au derulat de la începutul anului trecut, iar businessul de pensii private va fi rebranduit sub sigla BT. Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar BT.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 45.000 de clienţi. ÑPartea de pensii care va aparţine de Banca Transilvania va fi o subsidiară de sine stătătoare, iar obiectivul este să ajungem† în top administratori. Pe fiecare piaţă companiile din grup sunt în top jucători, la fel încercăm şi ne dorim să facem şi pe pensiiì, a spus Aurel Bernat în octombrie 2019.

AFACERI DE LA ZERO