Bănci și Asigurări

Grupul Garanti şi-a triplat profitul anul trecut în România, la circa 100 milioane lei

Grupul Garanti şi-a triplat profitul anul trecut în...

Autor: Raluca Ghinea

01.03.2016, 10:18 541

Veniturile nele ale grupului s-au ridicat anul trecut la 535,4 milioane lei, a anunţat marţi Garanti.

Soldul creditelor acordate de Garanti Bank s-a majorat cu 15,7%, la 6,74 miliarde lei, iar depozitele atrase au avansat cu 40%, la 5,73 miliarde lei.

Creditele acordate segmentului corporate au înregistrat cea mai mare creştere, de 28%, urmate de cele acordate IMM-urilor, cu 8,6%, şi cele pentru retail, cu 10,8%.

"Obiectivul nostru este să continuăm evoluţia ascendentă şi în 2016, pe toate segmentele de business, şi să ne dezvoltăm portofoliul în mod echilibrat, pentru a satisface nevoile clienţilor noştri", a declarat într-un comunicat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group România.

Totodată, Garanti Bank şi-a majorat cota de piaţă, ajungând a zecea bancă din sistem, potrivit datelor proprii.

Garanti Credite de Consum a consemat un profit de 24,1 milioane lei, iar Garanti Leasing a avut un rezultat de 11 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. Anul trecut, TGB a înregistrat un venit net consolidat de3,61 miliarde lire turceşti (1,15 miliarde euro), iar volumul activelor a ajuns la 279,65 miliarde lire turceşti (88,53 miliarde euro).

Grupul deţine pe plan local Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA), având în total peste 500.000 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO