Bănci și Asigurări

Grupul german Ergo are cea mai mare creştere din piaţa de asigurări de viaţă. Afacerile din România s-au dublat, ajungând la 96 mil. lei în 2016

Grupul german Ergo are cea mai mare creştere din piaţa...
03.05.2017, 00:07 707

Ergo Asigurări de Viaţă, companie deţinută de grupul german cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere din piaţa de profil, primele brute subscrise urcând de la 46 milioane de lei la 96 milioane de lei (21 mil. euro), potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

După dublarea afacerilor de anul trecut, Ergo Asigurări de Viaţă a ajuns să deţină aproape 6% din piaţa locală de profil. Obiectivul Ergo pentru 2016 în termeni de prime subscrise era depăşirea pragului de 80 de milioane de lei.

Grupul german Ergo în acţionariatul căruia se află reasigurătorul Munich Re a pus România pe lista ţărilor unde vrea să-şi crească afacerile. Nemţii au decis să-şi diversifice businessul local, iar în 2015 au achiziţionat compania de asigurări generale a turcilor de la Credit Europe pentru circa 9 milioane de euro. Procesul de rebranding al companiei achiziţionate a fost finalizat la începutul acestui an. Ergo vrea să devină un asigurător complet în România, cu o paletă de asigurări care să acopere toate nevoile clienţilor, de aceea tatonează şi intrarea pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA), în prezent segmentul cel mai controversat din industria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO