Bănci și Asigurări

Şi voi? Grupul ING a ajuns la o înţelegere cu autorităţile olandeze prin care va plăti 775 de milioane de euro, la sfârşitul unei investigaţii care viza spălări de bani şi practici corupte. Membrii board-ului executiv renunţă la bonusurile pe 2018

Şi voi? Grupul ING a ajuns la o înţelegere cu...

Autor: Alex Ciutacu

04.09.2018, 18:36 2724

ING Groep a ajuns la un acord de plată de 775 de milioane de euro pentru a încheia o investigaţia demarată de procurorul-şef din Olanda, cu privire la spălări de bani şi practici corupte. Aceasta este una dintre cele mai mari amenzi aplicate vreodată de autorităţile olandeze, unei bănci comerciale, potrivit Bloomberg.

Acordul constă într-o amendă de 675 milioane euro şi o taxă de 100 de milioane de euro, reprezentată de fonduri obţinute prin practici neconforme. Totalul va fi plătit într-o singură tranşă şi se va resimţi în rezultatele din al treilea trimestru.

Membrii board-ului executiv trebuie să renunţe la bonusurile lor pe 2018, potrivit unui anunţ din partea grupului bancar.

CEO-ul Ralph Hamers spune că „prevenirea situaţiilor în care banca este utilizată pentru spălări de bani este o prioritate de top pentru ING”. Mărimea echipei din Olanda care efectuează due diligence în cadrul băncii s-a triplat la 450 de membri, iar o nouă serie de măsuri urmează a fi implementată, spune el.

În urma anunţului, acţiunile ING au scăzut cu 3,4%, iar miercuri la ora 18.30, acestea se tranzacţionau la 11,54 euro per acţiune, în scădere cu 1,22% de la începutul şedinţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO