Grupul Intesa Sanapaolo Grupul Intesa Sanpaolo, prezent în România prin intermediul băncii cu acelaşi nume, dar şi prin recenta achiziţionată First Bank, a încheiat primele trei luni din 2025 cu un profit net de 2,6 mld. euro, în creştere cu 14% faţă de perioada similară anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Intesa Sanpaolo.
Nivelul profitabilităţii a generat un randament anualizat al capitalului propriu (ROE) de 20%, iar rezultatele din primele trei luni din 2025 a creat aşteptări privind un profit net pe întreg anul 2025 de peste 9 mld. euro.
Grupul continuă să ofere unul dintre cele mai ridicate randamente ale dividendelor din sectorul bancar european. În 2025, Intesa Sanpaolo va distribui cel puţin 8,2 mld. euro către acţionari, inclusiv un program de răscumpărare de acţiuni (buyback) în valoare de 2 mld. euro. Distribuţia suplimentară de capital va fi cuantificată la sfârşitul anului. Intesa Sanpaolo şi-a consolidat, de asemenea, poziţia de capital, majorându-şi rata CET 1 cu 45 de puncte de bază (pb) în primul trimestru, au mai transmis reprezentanţii băncii.
Comisioanele au crescut cu 7%, în timp ce creştere din acitivităţile de Walth Management şi Protecţie au crescut cu 11%. Raportul cost/venit a atins un minim istoric de 38%, iar rata netă a creditelor neperformante (NPL) a scăzut la 1%, cel mai mic nivel istoric, susţin reprezentanţii Intesa Sanapolo.
În primele trei luni din 2025 s-au acumualt 1,8 mld. euro dividende, iar pentru luna mai urmează a fi plătit 3 mld. euro. Randamentul dividendelor sunt estimate la 8%, iar programul de buyback de 2 mld. euro este programat pentru luna iunie.
În ceea ceea ce priveşte tehnologia, banca digitală isybank a ajuns la 1 mil. clienţi , cu o accelerare notabilă în primele trei luni din 2025, care confirmă succesul strategiei digitale a grupului Intesa. Investiţii în tehnologie au ajuns la 4,4 mld. euro. În acelaşi timp, Intesa Sanpaolo îşi consolidează poziţia de lider în Walth Management, Protecţie şi Constultanţă, gestionând aproximativ 1.400 mld. euro în active fincnaire ale clienţilor şi o reţea unică de consultanţi dedicaţi, de peste 17.000 de specialişti. Estimarea este ca până în 2027 numărul să ajungă la peste 20.000 de specialişti.