Bănci și Asigurări

Grupul italian UniCredit şi-a majorat cu 38% profitul din România în primele trei luni din 2019, până la 40 mil. euro

Grupul italian UniCredit şi-a majorat cu 38% profitul...

Autor: Anelis Baciu

10.05.2019, 00:08 696
Grupul italian UniCredit, care de­ţine a patra cea mai mare bancă locală după active, a raportat un profit net consolidat de 40 milioane de euro din operaţiunile din România în primele trei luni din 2019, potrivit datelor publicate la Milano.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, câştigul UniCredit s-a majorat cu 38%.

Spre comparaţie, grupul Banca Transilvania, care include cea mai mare bancă locală după active, a înregistrat o creştere de 30% a profitului în primul trimestru din 2019 după integrarea Bancpost, în timp ce grupul BCR a raportat un avans de 6%.

Creşterea profitabilităţii UniCre­dit a fost determinată de îmbună­tăţirea rezultatului din activitatea operaţională. Profitul net operaţional al UniCredit în România s-a situat la 60 milioane de euro în primele trei luni din acest an. Veniturile opera­ţionale au însumat 109 milioane de euro, fiind în creştere cu 13% faţă de primul trimestru din 2018.

Veniturile din dobânzi reprezintă principala sursă de încasări pentru grupul UniCredit în România. Acestea au reprezentat 60% din veni­turile totale din operaţiuni, echi­va­lentul a 66 milioane de euro. Veniturile din dobânzi au avansat cu 12% în intervalul martie 2018-martie 2019.

O contribuţie importantă la veniturile UniCredit în România în primul trimestru din 2019 au avut-o şi veniturile din tranzacţionare, acestea au însumat 26 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 63%. Veniturile din tranzacţionare au reprezentat în primul trimestru din 2019 un sfert din încasările totale ale UniCredit în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO