Bănci și Asigurări

Grupul Raiffeisen a obţinut în S1/2018 un profit net de 93 mil.euro în România

Grupul Raiffeisen a obţinut în S1/2018 un profit net de...

Autor: Anelis Baciu

10.08.2018, 00:08 717
Grupul austriac Raiffeisen, care controlează a cincea cea mai mare bancă locală, a înregistrat un profit net de 93 mil. euro în România în intervalul ianuarie-iunie al acestui an, cu 38 mil. euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului semestrial publicat ieri la Viena.

Din cele 93 mil. euro raportate de grupul Raiffeisen în România, 91 mil. euro au fost înregistrate de bancă, cel mai important activ al austriecilor la nivel local. Câştigul raportat de bancă a crescut cu 74% în intervalul iunie 2018 - iunie 2017.

Pe lângă diminuarea costului cu provizioanele, la îmbunătăţirea profitabilităţii Raiffeisen a contribuit şi creşterea activităţii comerciale, fapt care a determinat majorarea veniturilor din dobânzi şi comisioane încasate de la clienţi.

Portofoliul de credite la nivel de grup a urcat cu 16% în intervalul iunie 2017-iunie 2016, depăşind 5,2 mld. euro.

„Sunt convins că această tendinţă de creştere a finanţării economiei româneşti va continua pentru că oferim companiilor şi antreprenorilor români nu numai produse de creditare atractive, dar şi expertiza noastră. În ceea ce priveşte creditarea populaţiei, într-un mediu cu dobânzi în creştere, peste 90% din volumele noi din ultimul an la creditele de consum sunt acordate cu dobândă fixă, iar la creditele imobiliare 60% au dobândă fixă pentru primii 7 ani“, a spus Steven van Groningen, preşedinte&CEO al Raiffeisen Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO