Grupul Raiffeisen a obţinut în S1/2018 un profit net de 93 mil.euro în România

10 aug 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul austriac Raiffeisen, care controlează a cincea cea mai mare bancă locală, a înregistrat un profit net de 93 mil. euro în România în intervalul ianuarie-iunie al acestui an, cu 38 mil. euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului semestrial publicat ieri la Viena.

Din cele 93 mil. euro raportate de grupul Raiffeisen în România, 91 mil. euro au fost înregistrate de bancă, cel mai important activ al austriecilor la nivel local. Câştigul raportat de bancă a crescut cu 74% în intervalul iunie 2018 - iunie 2017.

Pe lângă diminuarea costului cu provizioanele, la îmbunătăţirea profitabilităţii Raiffeisen a contribuit şi creşterea activităţii comerciale, fapt care a determinat majorarea veniturilor din dobânzi şi comisioane încasate de la clienţi.

Portofoliul de credite la nivel de grup a urcat cu 16% în intervalul iunie 2017-iunie 2016, depăşind 5,2 mld. euro.

„Sunt convins că această tendinţă de creştere a finanţării economiei româneşti va continua pentru că oferim companiilor şi antreprenorilor români nu numai produse de creditare atractive, dar şi expertiza noastră. În ceea ce priveşte creditarea populaţiei, într-un mediu cu dobânzi în creştere, peste 90% din volumele noi din ultimul an la creditele de consum sunt acordate cu dobândă fixă, iar la creditele imobiliare 60% au dobândă fixă pentru primii 7 ani“, a spus Steven van Groningen, preşedinte&CEO al Raiffeisen Bank.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, grup
, romania
, profit net
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide