Grupul UniCredit a obţinut în 2017 un profit net de 88 mil. euro în România, în creştere cu 20%

12 feb 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul italian UniCredit, care con­tro­lează a cincea bancă locală după ac­ti­ve, a anunţat o majorare a profitului net pe România cu 20%, până la 88 mil. eu­ro anul trecut comparativ cu 2016, con­form rezultatelor publicate la Milano.

Îmbunătăţirea rezultatului consoli­dat a venit pe fondul avansului stocului de credite şi al dimi­nuării împrumutu­rilor scoa­se din bilanţ.

Creditele din sold au urcat cu 10%, până la peste 5,7 mld. euro. Depozitele UniCredit în România s-au majorat cu 20%, până la 5,79 mld. euro, în linie cu strategia băn­cii loca­le de a-şi reduce dependenţa de fondurile primi­te de la grup. Volumul depozite­lor a depă­şit astfel volumul creditelor din sold.

Creşterea creditării a determinat o creş­tere şi la nivelul încasărilor din do­bânzi şi comisioane. Veniturile nete din dobânzi s-au majorat cu 10%, până la 228 mil. euro, în timp ce încasările nete din comisioane au fost în creştere cu 8,8% şi au cumulat 81 mil. euro. Veni­tu­rile din dobânzi şi comisioane repre­zin­tă mai mult de 80% din totalul veni­tu­rilor grupului UniCre­dit în România.

Activitatea de tran­zac­ţionare a con­tinuat să piardă teren, veniturile de pe acest segment re­du­cându-se cu aproxi­ma­tiv un sfert, până la 61 mil. euro.

Veniturile operaţionale totale ra­por­tate de grupul UniCredit în Româ­nia au însumat 371 mil. euro anul tre­cut, fiind în creştere cu circa 2% faţă de 2016, în timp ce cheltuielile au avansat cu 3%, până la 165 milioane de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2018

 
Cuvinte cheie:
UniCredit
, profit net
, comisioane
, credite
, venituri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide