Bănci și Asigurări

Grupul UniCredit vrea să angajeze 280 de persoane în centrul IT din România

Grupul UniCredit vrea să angajeze 280 de persoane în...

Autor: Andra Oprescu

26.05.2015, 00:06 8378
UniCredit, unul dintre cele mai puternice conglomerate bancare europene, are în plan creşterea cu 20% a numărului de angajaţi din centrul IT din România, a spus Federico Ghizzoni, şeful grupului italian, la întâlnirea cu premierul Victor Ponta care a avut loc ieri.  În prezent, centrul are circa 1.400 de angajaţi.
 
La întâlnire a avut loc şi o trecere în revistă a perspectivelor financiar-bancare şi economice din zona euro, dar şi din Europa Centrală şi de Est. Totodată, conducerea consorţiului italian a apreciat că prevederile cuprinse în proiectul noului Cod fiscal fac din România o destinaţie atrăgătoare pentru marii investitori. Conducerea UniCredit şi-a arătat disponi­bilitatea de a finanţa antreprenoriatul românesc în industria comunicaţiilor şi IT, precum şi învăţământul superior de profil. „Vizita  în România a conducerii consorţiului bancar italian a avut loc cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Centrului IT al UniCredit şi a deciziei de dezvoltare a acestuia în perioada următoare, prin sporirea cu 20% a personalului angajat, care în momentul de faţă este de aproximativ 1.400“, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
Cu ocazia acestei întâlniri, reprezentanţii UniCredit au ară­tat disponibilitatea consorţiului bancar italian de a finanţa dez­­voltarea antreprenoriatului în industria comunicaţiilor şi IT, discutând şi despre dezvoltarea învăţământului superior în acest domeniu. Astfel, UniCredit este dispusă să se implice di­rect în dezvoltarea capacităţilor universităţilor autohtone în domeniul IT.
 
Ghizzoni este CEO al grupului UniCredit în 2010, anterior el ocupând funcţia de vicepreşedinte executiv şi fiind responsabil cu operaţiunile grupului în Europa Centrală şi de Est.
 
Pe plan local, UniCredit controlează banca UniCredit Ţiriac şi subsidiarele UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA şi Insurance Broker SRL. UniCredit ţiriac Bank, una dintre primele cinci bănci locale în funcţie de active, a obţinut în primul trimestru un profit net de 37 mil. lei (8,5 mil. euro), în scădere cu 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul subţierii portofoliului de credite şi al scăderii veniturilor din dobânzi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO