Guvernatorul BNR, preocupat de riscurile educaţiei financiare scăzute. Isărescu: Creditul riscă să ajungă un fel de donaţie pentru că debitorul nu înţelege despre ce este vorba, ceea ce poate distruge piaţa creditului

19 mar 2018 Autor: Claudia Medrega

Creditul riscă să nu mai fie credit, ci un fel de donaţie cu accept numai dintr-o singură parte, când debitorul nu înţelege despre ce este vorba, ceea ce poate bulversa total mecanismele financiare şi economice şi ar distruge piaţa creditului, susţine guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

El apreciază că populaţia trebuie să cunoască noţiunile economico-financiare pentru a face faţă complexităţii produselor financiare din ziua de astăzi, dar şi complexităţii vieţii de zi cu zi, şi invocă necesitatea existenţei unei strategii naţionale privind educaţia financiară şi incluziunea financiară.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2018

 
Cuvinte cheie:
credit
, refuz
, financiar
, bnr
, guvernatorul bnr
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide