Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR, preocupat de riscurile educaţiei financiare scăzute. Isărescu: Creditul riscă să ajungă un fel de donaţie pentru că debitorul nu înţelege despre ce este vorba, ceea ce poate distruge piaţa creditului

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Faptul că acum se discută legi fără studiu de impact trebuie să ne dea de gândit. A veni cu o lege care spune numai că <am înţeles eu că aşa este în Uniunea Europeană> nu este deloc suficient. În primul rând trebuie să vezi ce este Uniunea Europeană, nu este o uniune standardizată în domeniul financiar-bancar, sunt încă multe diferenţe şi divergenţe.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR Faptul că acum se discută legi fără studiu de impact trebuie să ne dea de gândit. A veni cu o lege care spune numai că nu este deloc suficient. În primul rând trebuie să vezi ce este Uniunea Europeană, nu este o uniune standardizată în domeniul financiar-bancar, sunt încă multe diferenţe şi divergenţe.

Autor: Claudia Medrega

19.03.2018, 00:05 470

Creditul riscă să nu mai fie credit, ci un fel de donaţie cu accept numai dintr-o singură parte, când debitorul nu înţelege despre ce este vorba, ceea ce poate bulversa total mecanismele financiare şi economice şi ar distruge piaţa creditului, susţine guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

El apreciază că populaţia trebuie să cunoască noţiunile economico-financiare pentru a face faţă complexităţii produselor financiare din ziua de astăzi, dar şi complexităţii vieţii de zi cu zi, şi invocă necesitatea existenţei unei strategii naţionale privind educaţia financiară şi incluziunea financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO