Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR reacţionează după ce guvernatorul din Ungaria a spus că euro este o eroare strategică: Poziţia noastră este clară, dar şi nuanţată. S-a insistat că trebuie să intrăm pregătiţi în zona euro

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Poziţia noastră este clară, dar şi nuan­ţată.

S-a insistat că trebuie să in­trăm pregătiţi în zona euro. Ce înseam­nă să intri pregătit? S-a introdus şi noţiu­nea de robusteţe. Economia tre­bu­ie să fie robustă pentru a face faţă şi a nu fi mar­ginalizată.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Poziţia noastră este clară, dar şi nuan­ţată. S-a insistat că trebuie să in­trăm pregătiţi în zona euro. Ce înseam­nă să intri pregătit? S-a introdus şi noţiu­nea de robusteţe. Economia tre­bu­ie să fie robustă pentru a face faţă şi a nu fi mar­ginalizată.

Autor: Mircea Nica

06.11.2019, 08:43 1086

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a făcut ieri comentarii după decla­raţia recentă a şefului băncii cen­trale din Ungaria Gyorgy Matolcsy privind introducerea monedei unice eu­ro­pene ca fiind o eroare strategică, amin­tind că poziţia României privind tre­cerea la euro este clară, dar şi nuan­ţată, dar aducând în discuţie şi faptul că în ultimii 20 de ani nu s-au făcut progrese la nivel european în ceea ce priveşte uniunea fiscală.

„Hai să ne gândim la un lucru pe­tre­cut recent. Guvernatorul băncii cen­trale a Ungariei a insistat că adop­ta­rea euro a fost o eroare strategică. Acesta susţine că Europa merge într-o direcţie greşită adoptând euro. Astfel, ar trebui să le fie dată posibilitatea ţărilor să iasă din zona euro dacă aşa vor. Nu în­tâmplător această ieşire publică apare în contextul Brexitului şi nu întâm­plător apare într-o poziţie foar­te clară a Rusiei legată de Uniunea Euro­pea­nă. Avem nevoie de econo­mişti care să prezinte lucrurile în adân­ci­mea lor. În 20 de ani nu s-a mers îna­inte în ceea ce priveşte piciorul fiscal al Uniunii Euro­pene“, a spus ieri Isărescu în cadrul discursului de recepţie al academi­cianului Daniel Dăianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO