Guvernatorul Isărescu ”trage de urechi”: Fără educaţie financiară, creditarea riscă să devină un act de donaţie

16 mar 2018 Autor: Dan Straut

În lipsa educaţiei financiare, „creditarea riscă să devină un act de donaţie cu acceptare de o singură parte”, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

„Fără educaţie financiară, creditarea riscă să devină un act de donaţie în care acceptarea este de o singură parte, se poate ajunge ca unii oameni să nu mai dea banii înapoi, debitorii să nu mai înţeleagă despre ce este vorba. Educaţia financiară, economică, dar şi fiscală, este foarte scăzută în România”, a spus Mugur Isărescu, în deschiderea conferinţei „Incluziunea financiară, de la vorbe la fapte” - eveniment organizat în cadrul proiectului „Global Money Week”.

„În calitate de veteran, trebuie să vă spun ceva: prin anii 1991-1992-1993, când trebuia să promovăm legi pentru implementarea reformei financiare, nu intram în Parlament fără să avem un studiu de impact. Eram tot timpul întrebaţi - aveţi studii de impact? Astăzi, apariţia unor iniţiative şi legi fără studiu de impact ar trebui să ne dea de gândit”, a menţionat guvernatorul băncii centrale.

Mugur Isărescu a mai amintit că la 16 martie 1705 a fost numit episcop Antim Ivireanul, a cărui primă preocupare a fost să creeze o tipografie. „Antim Ivireanul a adus limbajul religios în limba română (...) îmi doresc ca acum, că suntem tot în 16 martie, să putem aduce limbajul financiar în limba română, să traducem economia pe înţelesul tuturor”, a spus guvernatorul BNR.

 
Cuvinte cheie:
FINANŢE
, CREDITARE
, EDUCAŢIE FINANCIARĂ
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide