Bănci și Asigurări

Guvernul din Germania a început negocierile de fuziune între mai multe instituţii financiare. Se naşte o nouă bancă de 260 mld. dolari?

Guvernul din Germania a început negocierile de fuziune...

Autor: Alex Ciutacu

10.10.2019, 00:00 191

Statul german vrea să îşi consolideze poziţia în sistemul bancar global şi demarează discuţiile de fuziune între mai multe instituţii financiare locale şi regionale pentru a da naştere unui gigant financiar cu active de 260 miliarde de dolari şi peste 11.000 de angajaţi, potrivit Financial Times. 

Decizia de a începe discuţiile în mod oficial între creditorul Helaba, din Frankfurt, şi managerul de active Deka a fost luată marţi de executivii băncilor regionale care le controlează - ambele fiind controlate de stat. Landesbanken sunt bănci regionale care se concentrează pe ajutarea băncilor locale de economii - numite Sparkassen - şi sunt codeţinute de aceleaşi Sparkassen pe care le ajută şi de guvernul regional. Astfel, noul creditor care ar lua naştere dacă fuziunea merge înainte ar deveni o forţă principală în consolidarea sistemului bancar din Germania, care este fragmentat şi care suportă costuri operaţionale ridicate din acest motiv.

„Pe termen lung, băncile locale Sparkassen au nevoie de o instituţie financiară gigant care să susţină băncile locale de economii cu mult mai multă forţă“, potrivit surselor anonime citate de FT. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO