• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Bănci și Asigurări

Gyula Fatér, CEO OTP Bank România: Accesarea diferitelor instrumente guvernamentale devine o necesitate nu doar pentru capitalul românesc, dar mai ales pentru facilitarea creşterii mediului antreprenorial

Gyula Fatér, CEO OTP Bank România: Accesarea diferitelor instrumente guvernamentale devine o necesitate nu doar pentru capitalul românesc, dar mai ales pentru facilitarea creşterii mediului antreprenorial

Autor: Cristina Bellu

19.07.2022, 11:11 151

Accesarea diferitelor instrumente guvernamentale devine o necesitate în perioada următoare nu doar pentru capitalul românesc, dar mai ales pentru facilitarea creşterii mediului antreprenorial, consideră Gyula Fatér, CEO al OTP Bank România.

OTP Bank România s-a alăturat programului Start-up Nation 2022 implementat prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, care prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei, pentru fiecare startup înfiinţat din ianuarie 2020, care îndeplineşte anumite criterii de eligibilitate.

„În ultimii doi ani, marcaţi de pandemie, am constatat agilitatea, rezilienţa şi spiritul antreprenorial de care au dat dovadă start-up-urile din Romania. Accesarea diferitelor instrumente guvernamentale în perioada următoare devine o necesitate nu doar pentru capitalul românesc, dar mai ales pentru facilitatea creşterii mediului antreprenorial”, spune Gyula Fatér, Director General OTP Bank România.

După acceptarea în programul de stat, antreprenorii pot deschide un cont dedicat de grant şi solicita o finanţare punte de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, garantat în procent de până la 80% din valoarea creditului de către FNGCIMM.

În plus, au acces la un pachet dedicat de cont curent cu comisioane zero la operaţiuni şi încasări, administrare card şi Internet banking, în funcţie de specificul fiecarui pachet şi de activitatea tranzacţională a fiecarui client, arată datele transmise marţi de oficialii OTP Bank România.

OTP Bank România ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR.

În România, membrii Grupului OTP sunt OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: