Bănci și Asigurări

Gyula Fatér, noul şef de la OTP Bank România, are obiective ambiţioase: Vrem să ajungem la o cotă de piaţă de 5%. Ne vom concentra pe finanţarea IMM-urilor

Gyula Fatér, noul şef de la OTP Bank România, are...

Autor: Anelis Baciu

09.07.2019, 09:13 562

OTP Bank, sucursala locală a grupului ungar cu acelaşi nume, şi-a propus ca în următoarea perioadă să crediteze mai mult companiile mici şi mijlocii (IMM) şi să-şi majoreze cota de piaţă pe acest segment, a declarat Gyula Fatér, care a preluat oficial conducerea OTP Bank Româ­nia la mijlocul lunii iunie 2019.

OTP este o bancă universală, activând la nivel local atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi în piaţa corporate. OTP Bank a intrat anul trecut în top zece cele mai mari bănci locale, având o cotă de piaţă de 2,45%, în creştere de la 2,14% la finalul lui 2017.

Potrivit lui Gyula Fatér, obiectivul OTP Bank România pe termen lung este obţinerea unei cote de piaţă de 5% din totalul activelor bancare, ceea ce ar înseamna o dublare faţă de nivelul actual. Deocamdată, grupul ungar se concentrează pe creşterea organică, în condiţiile în care tentativa de a achiziţiona Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece (NBG) a fost respinsă de BNR în primavara lui 2018.

„OTP Group a finalizat un număr semnificativ de achiziţii, deci da, suntem deschişi pentru oportunităţi. Cu toate acestea, în prezent ne concentrăm pe transformarea organizaţiei spre o orientare mai aplicată către client şi spre creaştere organică, pentru care avem resursele necesare şi susţinerea grupului. Sucursala locală are o poziţie consolidată şi o perspectivă bună de creştere“, a afirmat şeful OTP Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO