Bănci și Asigurări

Haris Hanif, fostul şef al retailului la ABN Amro, a fost recrutat de KPMG

Haris Hanif, fostul şef al retailului la ABN Amro, a fost recrutat de KPMG

Autor: Liviu Chiru

09.06.2011, 23:31 1828

Haris Hanif (foto), 49 de ani, cel care a dezvoltatoperaţiunile de retail ale fostei ABN Amro România şi le-a conduspână în aprilie 2010, a trecut în consultanţă, la KPMG, dupăaproape două decenii în care activase în sistemul bancar. Hanif nua plecat însă din ţară şi nici nu s-a îndepărtat prea mult desistemul bancar, preluând în cadrul KPMG România poziţia demanaging director al echipei de consilieri în domeniul bancar.

Decizia de a începe o nouă experienţă pe plan local vine încontradicţie cu ce spunea pentru ZF în vara lui 2005, la puţin timpdupă ce pusese piciorul în România, când spunea că nu are de gândsă rămână aici mai mult de trei-patru ani.

La fosta ABN Amro Hanif a implementat un model nou de abordare apieţei de retail - fără o prezenţă teritorială semnificativă,distribuirea produselor fiind aproape exclusiv în sarcina uneiforţe mobile de vânzări. La sfârşitul anului 2008 activele peretail ale băncii ajunseseră la 584 milioane de lire (circa 610mil. euro). În 2008 banca a fost preluată de grupul britanic RoyalBank of Scotland, naţionalizat în 2009 pe fondul pierderilorenorme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO