Bănci și Asigurări

Henk Paardekooper, preşedinte executiv şi CEO al First Bank: Puneţi-vă centurile de siguranţă. Crizele vin de obicei în septembrie-octombrie. Să stăm şi să aşteptăm nu este cea mai bună soluţie

ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“

Henk Paardekooper, preşedinte executiv şi CEO al First...

Autor: Răzvan Botea

21.06.2022, 12:46 426

Henk Paardekooper, preşedinte executiv şi CEO al First Bank, a spus, la evenimentul ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“, că de obicei crizele vin în toamnă şi toată lumea ar trebui să se pregătească.

„Aceste crize de obicei se întâmplă în septembrie-octombrie, aşa că puneţi-va centurile de siguranţă. Majoritatea nu văd această criză venind. Să stăm şi să aşteptăm nu este cea mai bună varianta. Crizele aduc schimbări, graduale sau bruşte. Ceea ce am învăţat este că trebuie să acţionezi, pentru că nouă realitate nu va putea fi oprită”, a spus el.

Ziarul Financiar şi First Bank au organizat marţi în Oradea conferinţa regională „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”. Conferinţa poate fi urmărită pe Facebook Ziarul Financiar.

Ce a mai spus Henk Paardekooper la ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“ Oradea:

Noi suntem doar în România, nu mai suntem şi în alte ţări.

Am investit în ultimii ani foarte mulţi bani în transformarea băncii, în procesare, asistenţă, digitalizare, infrastructură şi să ajutăm clienţii, să fim aproape de ei.

Întrebarea este: suntem în criză? Nu ştiu dacă va aşteptaţi să zic că da, sau că nu, pentru că întrebarea este „ce este o criză”?

Crizele financiare sunt o problema veche, pentru că aceste crize ţin de comportamentul uman. Au fost crize şi vor mai fi crize. Eu sunt din Olanda şi îmi aduc aminte că atunci când am absolvit facultatea, în 1987, în octombrie din acel an  fost „Black Monday”. Toate bursele au scăzut, unele şi cu 50%, pe tot globul. Acest lucru s-a considerat o criză.

Este foarte important să investiţi. Sunt foarte mult fonduri europene şi este vital să investim. Cum poate ajută First  Bank? Noi ne concentrăm pe companii româneşti, pe antreprenorii români. Vrem să fim acolo cu voi să facem lucrurile să se întâmple.

2011-2012 a fost criză datoriile suverane. Astăzi nu suntem în această situaţie. Sentimentul este bun.  Oamenii vor să investească, şi, din această perspectiva, este dificil să compari cu situaţia de acum 10 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO