Bănci și Asigurări

Hidroelectrica ia un credit imens de la BRD, de 1,25 miliarde lei pe 7 ani, pentru achiziţia unor proiecte eoliene sau solare: ”Este cel mai important credit verde acordat în România”

Hidroelectrica ia un credit imens de la BRD, de 1,25...

Autor: Roxana Rosu

31.03.2021, 13:00 4911

Producătorul român de energie Hidroelectrica, deţinut de stat, ia un credit de 1,25 miliarde lei de la BRD, cu scadenţa la 7 ani, pentru achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte bazate pe energia produsă de vânt sau solară.

”Hidroelectrica ia foarte în serios obiectivele de investiţii pe care şi le-a asumat faţă de acţionari prin strategia societăţii. România are un potenţial uriaş de dezvoltare în zona regenerabilelor, iar Hidroelectrica are voinţa şi poate atrage resursele pentru a acţiona ferm în această direcţie. Ne dorim să exploatăm toate oportunităţile de diversificare a producţiei, păstrând însă în centrul valorilor noastre eticheta de companie românească 100% verde”, a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Strategia de investiţii şi dezvoltare a companiei, vizând diversificarea în domeniul energiei regenerabile, destinaţia creditului, precum şi angajamentele de raportare ale companiei cu privire la aspectele de mediu şi caracteristicile proiectelor vizate, au permis calificarea acestui credit drept verde.

BRD nu a anunţat care este valoarea dobânzii.

Finanţarea acordată este în linie cu Principiile de finanţare verde ale Asociaţiei Pieţei Creditelor (LMA Green Loan Principles).

“Suntem onoraţi să susţinem programul ambiţios al Hidroelectrica SA prin structurarea celui mai important credit verde acordat până acum în România. Este şi o dovadă a marii noastre ambiţii de a ajuta la construirea unei lumi mai durabile”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de Corporate Banking.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional.Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO