Bănci și Asigurări

Horia Ciorcila, BT: Nu negociem cu nimeni, nu vrem sa vindem banca

Horia Ciorcila, BT: Nu negociem cu nimeni, nu vrem sa vindem banca

Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania: Nu stiu de unde apar aceste zvonuri. Eu va spun ca nu discutam cu nimeni vanzarea bancii si nici nu avem aceasta intentie. Avem resursele financiare necesare pentru dezvoltarea ei si vrem sa mergem in continuare independenti.

16.06.2008, 18:50 27

Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, spune ca nu poarta discutii cu nimeni privind vanzarea bancii, respingand toate speculatiile care circula acum pe piata, conform carora BT mai are putin si va fi cumparata de un grup financiar strain.
"Nu stiu de unde apar aceste zvonuri. Eu va spun ca nu discutam cu nimeni vanzarea bancii si nici nu avem aceasta intentie. Avem resursele financiare necesare pentru dezvoltarea ei si vrem sa mergem in continuare independenti", a mentionat Ciorcila. El este unul dintre fondatorii bancii, acum aproape 15 ani, iar in acest moment este principalul actionar individual, avand 5% din capital.
Banca Transilvania este singura banca independenta din Top 10, toti ceilalti jucatori fiind in proprietatea unor grupuri financiare internationale.
Ciorcila spune ca banca merge bine, neavand nicio constrangere din punct de vedere al capitalului si al resurselor financiare.
In urmatoarele 6 - 8 saptamani, BT urmeaza sa incaseze aproape 75 de milioane de euro in urma vanzarii participatiei detinute la Asiban.
"Profitul nostru obtinut din participatia la Asiban este de circa 75 mil. euro", a mentionat Ciorcila.
In acest moment, piata financiara locala resimte presiunea turbulentelor din afara. Costul creditelor a crescut, iar resursele financiare nu se mai gasesc asa usor.
"Nu suntem afectati de ceea ce se intampla in afara. Avem resurse financiare in valuta, iar pentru resursele in lei ne luptam sa le atragem, ca toate celelalte banci. Oricum, noi incercam sa orientam clientii pentru a lua credite in lei."
BT are o valoare de piata de 1,3 miliarde de euro, iar anul trecut, a obtinut un profit de 102 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO