Bănci și Asigurări

Horia Ciorcilă, preşedintele boardului. Priorităţile Băncii Transilvania sunt finanţarea companiilor româneşti şi digitalizarea. „Avem in pipeline, aproape de lansare, proiecte importante în zona digitalizării experienţei clienţilor.“

Horia Ciorcilă, preşedintele boardului. Priorităţile...

Autor: Claudia Medrega

15.10.2018, 00:08 2753

Susţinerea economiei ro­mâ­­neşti prin acces la fi­nan­ţare pen­­tru com­pa­nii şi digi­ta­li­zarea rămân pri­o­­rită­ţile Băn­cii Transil­va­nia, în pers­pec­­tivă urmând să conti­nue in­ves­tiţiile în digital, inovarea şi simplificarea, după cum spune Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al băncii şi cel mai important acţionar persoană fizică.

„Vrem să fim o bancă mai bună, să con­tinuăm investiţiile în digital, să ino­­văm şi să sim­plificăm, pentru a oferi celor peste 2,5 mi­lioa­ne de cli­enţi o ex­pe­­rienţă cât mai bună. Avem in pipe­line, aproape de lansare, pro­iec­te im­portante în zona digitalizării ex­perienţei clienţilor. Susţi­ne­rea eco­no­miei româ­neşti prin acces la finan­ţare pentru com­panii şi digi­ta­­lizarea ră­mân priorităţile noastre“, a de­­clarat Ciorcilă pentru noua ediţie a Anua­ru­lui Finan­ciar care apare în toamna acestui an.

Soldul creditelor nete acordate de ban­ca din Cluj înregistra la S1/2018 un salt de aproape 9% faţă de nivelul din S1/2017, ajungând la 31,4 miliarde de lei. Faţă de decembrie 2017, cre­ditele acor­date clienţilor au crescut cu 4,8%. În­tregul grup BT gestio­nea­ză în România cre­dite de 37,9 miliarde de lei. Banca a acordat aproape 100.000 de împru­mu­turi noi clienţilor persoane fi­zi­ce, IMM şi corporate.

Banca sus­ţine că a depăşt pra­gul de 1 mi­liard de euro cre­di­te în sold ale IMM-urilor din România şi are pes­te 32.000 de companii mici şi mijlocii creditate.

În primul semestru din acest an creşterea organică a Băncii Transil­va­nia a mers în paralel cu activitatea de integrare a două bănci în Grupul Finan­ciar BT - Bancpost şi Victo­ria­bank - având în vedere achiziţiile făcute în acest an.

„A fost o perioadă plină şi va continua cu acelaşi ritm alert până la finalul anului. Suntem pregătiţi pentru noua dimensiune a Grupului BT, dar şi pentru responsabilităţile mai mari pe care le avem faţă de clienţi şi economia românească. Poziţia noastră pe piaţă, situaţia financiară extrem de solidă şi resursele pe care le avem ne permit să creştem în continuare ca business. Rămânem o bancă de reţea, cu oameni pregătiţi şi tehnologie avansată“, a declarat Horia Ciorcilă.

Banca Transilvania a raportat pentru primul semestru (S1) un profit net de 662,7 mil. lei, în creştere cu aproape 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO