Bănci și Asigurări

Horia Ciorcilă rămâne preşedinte al CA la BT. Profitul din 2013 se capitalizează

Horia Ciorcilă rămâne preşedinte al CA la BT....

Autor: Ovidiu Tempea

30.04.2014, 00:00 400

Horia Ciorcilă, unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, a fost reconfirmat de adunarea generală a acţionarilor pe poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie al băncii. Acţionarii au aprobat în şedinţa de ieri capitalizarea profitului din 2013, precum şi bugetul pe acest an.

Acţionarii au aprobat un nou mandat în CA pentru Horia Ciorcilă, ales ulterior preşedinte, Roberto Marco Marzanati - vicepreşedinte, Radu Palagheanu - membru, Costel Ceocea - membru şi Vasile Puşcaş - membru şi au numit doi noi membri - Thomas Grasse şi Ivo Gueroguiev.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Acţionarii băncii au aprobat majorarea capitalului social cu 353 mil. lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul înregistrat pentru 2013, precum şi un nou program de răscumpărare de acţiuni.

Banca a înregistrat anul trecut un profit net de 375 mil. lei. Capitalul social al băncii va creşte la 2,55 mld. lei. Instituţia de credit a optat şi în anii trecuţi pentru capitalizarea unei părţi din profit.

Acţionarii au mai aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, care presupune creşterea activelor cu 7%, la 34,3 mld. lei, şi un profit brut de 512 mil. lei, cu aproape 16% peste câştigul înregistrat anul trecut, datorită unor venituri operaţionale mai mari şi unei dinamici mai lente a cheltuielilor operaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO