Bănci și Asigurări

Howard Davies, Preşedintele Royal Bank of Scotland: Brexit-ul nu are încă un impact negativ asupra economiei, însă nu ştim cum vor evolua lucrurile. Majoritatea băncilor europene rămân mai puţin profitabile faţă de perioada crizei

Howard Davies, Preşedintele Royal Bank of Scotland:...

Autor: Greta Bogdan

18.10.2016, 11:33 154

Principalele motive de îngrijorare pentru Europa sunt legate de încetinirea economiei chineze, de problemele cu care se confruntă băncile din Europa, dar şi de Brexit, care, deşi nu are încă un efect negativ asupra economiilor din regiune, rămâne o ameninţare pentru investitori, care trebuie să rămână precauţi, având în vedere faptul că urmează o scădere uşoară a economiei din Marea Britanie, a spus Howard Davis, prezent la Conferinţa Risc de Ţară.

„Dacă ne întrebăm încotro se îndreaptă economia lumii, putem observa că SUA şi Canada vor avea o creştere mult mai rapidă faţă de anul precedent, însă, pe de altă parte, ne aşteptăm ca economia Marii Britanii să scadă lent. Deja vedem marile puteri industriale clătinându-se", a declarat acesta. 

În ciuda problemelor cu care se confruntă, economia Chinei rămâne constantă, într-o privire de ansamblu. Totodată, economia lumii este fragilă, iar în acest context băncile se află într-un mediu dificil. „SUA şi China sunt cruciale. Dacă ele vor <<călca>> pedala de acceleraţie, atunci şi celelalte ţări vor avea o creştere rapidă în 2017. În caz contrar, putem vorbi de recesiune", a adăugat Howard Davies. 

În ceea ce priveşte situaţia din Marea Britanie, preşedintele Royal Bank of Scotland afirmă că, deşi Brexit-ul nu are încă un impact asupra economiei din regiune, există posibilitatea ca lucrurile să se schimbe pe parcurs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO