Bănci și Asigurări

HVB BpL spera la 24.000 de clienti in 2007

08.02.2007, 19:19 17

HVB Banca pentru Locuinte (HVBL), specializata in economisire-creditare pentru locuinte, intentioneaza sa atraga 24.000 de clienti noi in 2007, in conditiile in care anul trecut avea 10.000 de clienti si contracte in valoare de 200 mil. lei (56,7 mil. euro).
"Procesul de atragere de clienti este sub asteptari, dar la economisire stam bine. Am venit pe o piata in care exista o banca specializata pentru locuinte (Raiffeisen Banca pentru Locuinte - n.r.), dar nu am putut sa prevedem ca partenerul nostru bancar a capatat alte prioritati prin fuziune (HVB Tiriac si UniCredit- n.r.). Acest lucru a impins putin previziunile noastre in timp", a declarat Edgar Pillath, directorul general al HVBL.
Unul dintre planurile bancii pentru acest an este extinderea retelei de vanzari si in special a punctelor de vanzare mobila, amplasate in marile magazine, care au inregistrat o crestere substantiala a vanzarilor in ultimele luni. Banca a inregistrat anul trecut pierderi de 2,5 mil. euro si estimeaza acelasi nivel pentru acest an, ca urmare a investitiilor in dezvoltare. La nivelul intregii tari, valoarea medie a contractelor este de 20.000 de lei (5.700 de euro), reprezentantii companiei estimand ca aceasta ar putea creste in perioada urmatoare, fara ca avansul sa fie spectaculos.
Actionarii bancii sunt: Vereinsbank Victoria Bauspar - 55%, Bank Austria Creditanstalt - 35% si HVB Tiriac - 9,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO